REÇEL

KŞKMİ, Tüm Kadınları, Emani Arrahman için Gıyabi Cenaze Namazına Çağırıyor

Tüm kadınları Emani için düzenleyeceğimiz gıyabi cenaze namazında saf tutmaya ve onun anısı önünde yeniden söz vermeye çağırıyoruz

Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi (KŞKMİ)’nin, yakın zamanda vahşice katledilen Suriyeli Emani Arrahman için düzenlediği gıyabi cenaze namazı çağrısına destek olmak, çağrılarını sizlerle de paylaşmak istedik.

İnternet sitelerindeki açıklama için buyrunuz*: 

2011’den bu yana önüne milyonlarca hayatı katıp farklı coğrafyaların vicdanına sürükleyen Suriye iç savaşı sonrası mülteci adı altında aynı torbaya koyduğumuz yaklaşık 6 milyon insan 6 milyon farklı hikayedir.

Bu insanlar Suriye’de bambaşka kimliklere sahip olan ve zorunlu olarak göç ettiklerinde daha önce sahip oldukları birçok haktan mahrum kalmış, statü olarak uluslararası hukukta neredeyse askıda kalarak geçici misafir olarak tanımlanmıştır.
Medyada sık sık yer alan Suriyelileri suç ve kaos ile ilişkilendiren haberler ekonomik, siyasal ve toplumsal kaygıların asıl muhatapları olan egemenleri sorumluluğa davet etmek yerine göçmen ve sığınmacıları tüm sorunların günah keçisi olarak işaret etmiştir.
Suriyeliler bu düşmanlaştırıcı ortamda giderek güvencesizleştirilmiş, tarihin bir noktasında ortaya çıkan ve en nihayetinde yapay olan ulusal sınırların belirlediği “asıl” ve “sonradan gelen” ayrımı insan haklarına ket vurmuştur.
Türkiye toplumu Suriyeliler gelmeden önce de homojen olmayan, çok kültürlü bir toplumdur ve biz biliyoruz ki bu ulusal sınırlar içerisinde farklı grupların hak taleplerine tarihsel olarak gerekli demokratik cevap verilmemiştir.
Kadınlar hak taleplerine gerekli demokratik cevap verilmeyen grupların en kalabalığı ve en görmezden gelinenidir.
Hiç tanımadığımız ama günde 3 kadının öldürüldüğü bir ülkede canına tak eden kadınlar olarak yaşadıklarına hiç yabancı olmadığımız Emani’ nin katledilişi hem misafirperverlik söyleminin hem de erkek egemen zihniyetin ikiyüzlülüğünü ifşa etmiştir. Emani kaçıp sığındığı yerde kaçtığı ne varsa ona yakalanmıştır ve erkekliğe, savaş diline hizmet eden, medyadan iktidara tüm güçler bu vahşetin bir parçası ve sorumlusudur.
Kadın bedenini savaş alanı haline getiren, ırkçılıkla kol kola güçlenen erkeklik artık akıl almaz bir vahşetin en birincil kaynağıdır ve erkeklikle, erkek şiddetiyle mücadele etmeden Emani’yi anmak mümkün değildir.
Türkiye’deki kızkardeşleri olarak tüm kadınları Emani için düzenleyeceğimiz gıyabi cenaze namazında saf tutmaya ve onun anısı önünde yeniden söz vermeye çağırıyoruz: Irkçılık ve erkek şiddetiyle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz!

 

Tarih: 13 Temmuz Perşembe
Saat: 18.00
Yer: Üsküdar Yeni Valide Camii
http://kskmi.com/emani-arrahman-icin-giyabi-cenaze-namazina-cagri/

Yorum Ekle