REÇEL

Reçel’e Yazın

Reçel’de şekerimiz, tuzumuz, ekşimiz, acımız olsun derseniz aşağıdaki formu kullanabilir ya da recel.blog@gmail.com adresine email gönderebilirsiniz.

14 yorum

  • Merhaba,
    ben bir doğum destekçisiyim.
    Kadın haklarına saygılı doktorların, doğumhanelerin olacağı günleri hayal ediyoruz.
    Facebook da SSVD sezaryen sonrası normal doğum isimli bir grubumuz var

    Sezaryen sonrası normal doğum denemeyi isteyen kadınların bunu yapabileceklerine dair algı, bilgi, kamuoyu oluşturmaya çalışan bir imza kampanyamız var.

    Reçelinizde kampanyamıza yer verebilir misiniz?
    Verirseniz çok memnun oluruz, teşekkür ederiz

    https://www.change.org/p/bir-kere-sezaryen-ve-hep-sezaryen-olmak-zorunda-de%C4%9Fil-sezaryenden-sonra-normal-do%C4%9Fum-ssvd-i%C3%A7in-hastane-%C5%9Fartlar%C4%B1n%C4%B1n-d%C3%BCzenlenmesini-ve-isteyen-annelerin-ssvd-taleplerinin-de%C4%9Ferlendirilmesini-istiyoruz#share

  • Merhaba Sevgili Reçel :) “Kadınların ve bilhassa Müslüman kadınların” demişsiniz ya… Onunla alakalı bir sorum olacaktı. Sadece “kadınların” neden yeterli olmadı? Şunu demek istiyorum; Müslüman kelimesini görünce köşe bucak kaçacak insanlar var artık. Bunun sebebi biraz kendi tembellikleri sebebiyle Kuran okumamaları, biraz da İslam ile alakası olmayan Müslümanımsı davranışların dinimizi sevimsizmiş gibi göstermesi. Yani diyorum ki, sadece “kadınlar” olsaydı her kesimden “iyi” insanlar mutlaka buraya yönlenirdi. Sayfa çok güzel :), kaliteli ve huzurlu. Ve bence insanlar iyi ve kötülerden oluşuyor. İnançsız olduğunu zanneden bir iyi, kesinlikle inançsız olamaz, böyle düşünüyorum. İşte o guruba girenlerin REÇEL vesilesi ile İslamla bile şereflenmesi söz konusu olamaz mıydı? Sadece fikir. Kolay gelsin. Allah’a emanet.

    • Merhabalar,
      Yorumunuz için çok teşekkürler.
      Kendi fikrimi söyleyeyim:
      “Müslüman kadınlar” ibaresini özellikle tercih etmemizin sebebi, kadına ve kadınlık durumlarına dair yazıların bulunduğu çokça platform olması, ama kendini Müslüman olarak tanımlayan kadınların ayrıca bir yerinin olmasının iyi olabileceği fikriydi.
      Müslüman kimlik üzerinden kadınların bu kimliği taşımayı tercih etmeyen kadınlardan farklı tecrübelerinin olabileceği, bu tecrübelerin de bir arada toplanmasının değerli ve güçlendirici olduğunu düşünmüştük.
      Ama bu başka anlatıları ve kadınlıkları dışarıda bırakmıyor, umarım öyle anlaşılmıyordur.

  • Merhaba=)

    Ben inançsız bir kadın olarak yazılarınızı okumaktan mutluyum. Dışlanmış hissetmedim aksine aynı fikirde olduğum pek çok yazıda önyargılarımı kırdınız. Bir arkadaşın yorumunun aksine benim gibileri değiştirilecek kusurlu insan olarak görüp bu yönde propaganda okumak beni soğuturdu, böyle bir işe girişmediğiniz için teşekkürler.

    Daha da kalabalıklaşmanız dileğiyle.

  • Ben de inançlı ama dinsiz biri olarak Reçel’i takip etmekten mutluyum. Buranın önemli bir platform olduğunu düşünüyorum. En azından son bir haftadır içimde biriken grizuyu zehirlenmeden ve zehirlemeden akıtabileceğim, aklımdan geçenleri dile getirebileceğim seviyeli bir ortam buldum. Burayı, ilk yorumda Zeynep’in dikkat çektiği üzere “müslüman kadın platformu” diye tanımladığınız için geldim burada yazdım, çünkü kendime dinsizim dememin bir sebebi tam da “bunlar müslümansa ben değilim arkadaş” noktasına gelmiş olmam. Daha güçlü bir başka sebebiyse bir yaratıcının varlığına inanmak için ille de bir dine bağlı olmayı gerekli görmemem. Birden fazla din de inancı gayet güzel besliyor. Hepsi nihayetinde yaradanın vahyidir diyorum. Tek tanrılı dinlerin bütün kitaplarını okudum, hepsini de severim, Budizm, Taoizm bunlarda da çok çekici bulduğum, “evet işte tam da böyle” dediğim noktalar var. Ama son zamanlarda Kuran’dan değil, İslam’dan, daha doğrusu İslam’ın yaşanma biçiminden feci soğudum. En nihayetinde facebook’ta bu soğukluğu dile getirdim. Sağolsun bir arkadaşım beni son derece usturuplu bir dille uyardı. Gerek var mıydı şimdi bu uyarıya diye düşünürken, kendimi burada buldum. Belki bir hesaplaşma arzusuyla, hesap sorma değil de, ayrıldığımız noktalar gerçekten ayrıldığımız noktalar mı görmek, ama daha da çok paylaştığımız şeylerin varlığını doğrulamak, belki biraz inanç tazelemek için. Beni düşündüren birkaç şeyi yazma fırsatı buldum. Benim için önemli bir deneyim oldu. Teşekkür ederim.

  • Merhabalar:)
    Sanırm 2-3 yıl evveliydi bir gazete haberi ile Reçel Blog’tan haberdar oldum. Ara ara siteyi ziyaret ediyordum ama keşfetmem yeni oldu. Hayatın her telinden muhtelif yazılarınız var. Bu platformu sevdim.Harikasınız.

  • merhaba Recel

    ben de size yazacagim. 26 yillik insani olan olmayan tum tecrubelerimi sizle paylasacagim.

    sevgiyle,

  • Selâmun Aleykum. Mâlum son bir kaç gündür çıkan mevzu üzerine buraya bir sual sormak istedim. Kadınlar camide programını yapanlar kimlerdir diye bakınırken buraya kadar geldim. Doğrumudur adres bilemiyorum.
    Eslem adında bi hanım kardeşimize söylenmeyen söz kalmadı.. Doğruda anlaşılsa yanlışta anlaşılsa bu tarz tepkiler verilmesi yanlış olmakla beraber adres doğrusu ise bu çalışma hakkında..
    . Çalışma hanım kardeşlerin Camide daha rahat, kullanışlı yerlerde ibadet etmelerinimi yoksa erkeklerle yan yana aynı safta durmalarını mı öngörüyor. Röportajda bu ikinci durumla alakalı bir kesit olmamasına rağmen imalardan dolayı insanlarda böyle bir kanaat hasıl olmuş..

  • Merhabalar yorumlara yazdım ama ben sizinle bir şiirimi mail olarak paylaştım. Yazınız kısmına yazıyorum ama onda da göndermiyor. Dönüş yapmanızı umutla bekliyorum.