REÇEL

Kadın Yurtları Meselesi Biter mi?

Yazar: Büşra

27731-1394459463-danielle-weil3-womenfinal_emai-xl

Görsel: 3 Women, Danielle Weil 

“Can güvenliğimiz yok burada. Her zaman olduğu gibi kadın suçlu bulundu. Yurt müdürümüz “Acaba ne yaptı da kız kaçırıldı?” dedi. Görevliler üzerine düşeni yapmadı.”

 “Bir haftada iki kız kaçırıldı. Bu yol hiç tekin değil. Yurt önüne saat başı araç gelecek dediler ama hiçbiri yapılmadı. Bizim bu yurtta can güvenliğimiz yok.”

“Yolda yürürken önümü –inşaat işçileri- kestiler. İki tane adam alkol almışlar önümü kesiyor. Yurt yönetiminin bunlardan hiç haberi yok.” 

 

KYK’ya ait Zonguldak Nesibe Hatun Kız Yurdu’nda üç gün içinde 2 kadın öğrenci kaçırıldığı haberlerini okuyorum, yukarıdaki alıntılar da olaya sessiz kalamayan öğrencilere ait. Yurt müdürünün “Kaçırılma değil, erkek arkadaşıymış…” lafları (çünkü o kaçırılma eyleminin o yurdun önünde gerçekleşebiliyor olmasının anlamı yok?), her gün gece ya da gündüz saatlerinde tacize uğrayan öğrenciler, bir sürü ihmaller ve belki sokağa her çıkışlarında yaşadıkları gerginlik…  

 

Biz aslında çok aynı bir haberi Kasım 2014’te de yapmışız: Link  *

 

*Sonrasında Şehir Üniversitesi yurdu değiştirilse de, 29 Mayıs öğrencileri o yurtta yaşamaya devam etmek mi zorunda kaldılar, bekledikleri talep ettikleri önlemler alındı mı bilmiyorum. 

Betül Ö. |REÇEL

1 Yorum

  • evet 29 mayıslılar orda kaldılar ve kalmaya devam ediyorlar, talepler ise kısmen karşılandı, servis sağlandı.