REÇEL

Mücadeleyi İleri Dönüştürmek

Mücadelemizi kırpıp kırpıp yıldız yapacağız. İçimizde sönmeye yüz tutan umudumuz, çocuksu neşemiz ve yolculuğa olan inancımız parlayacak gökyüzümüzde.

Yazar: Arzu Beste

2023 seçimleri olarak da bilinen lunapark hızlı treninden indim. Başım ve dünya aynı hızda dönmeye devam ederken belki de biraz düşmemek için bana iyi gelen şeye yazmaya tutunuyorum. Belki sizin de tutunmak için bir şeye ihtiyacınız vardır ya da belki de hep birlikte yuvarlanarak hayatımıza devam ederiz, kim bilir? Aslında ben de birçoğumuz gibi buraya çok büyük umutlarla, heyecanlı bir bekleyişle ve çocuksu bir mutlulukla gelmiştim. Kapıda sıralar vardı, umutlu insanlar vardı, bazılarımızın yüzünde endişe ve korkunun izleri olsa da hızlı trenden ve kendimizden beklentilerimiz vardı. Aramızda ilk kez bu trene binecekler vardı ve ben onların da heyecanını paylaşıyordum. 

Bekleyişin sonunda her şey gerçek gibi hissettirmeye başladı. Gökyüzüne yaklaşıp uzaklaştıkça manzaramız değişiyordu, şimdi bizden çok uzaklarda başka insanların hayatlarına da şahit oluyorduk. Tanıdık olmadığımız evler, insanlar ve sokakları da görecek kadar yerden yüksekteyken elimde olmadan başka hayatlarda yaşamanın tahayyülünü kuruyordum. Hızlı trende birçok kez kustum, çoğunlukla öfkemi, zaman zaman da hayal kırıklığımı. Yolculuk sonunda kalbimi yokladığımda kendini en çok belli eden duygu üzüntüydü.

İnkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme. Yasın evrelerinin önünden geçerken ışıklı yazılarını okuyordum. İnkar, atlı karınca gibi usul usul döndürüyordu başımızı. Öfke ise daha çok zihnimizin içinde oto-kontrolümüzü sağlamamızın güç olduğu ve bitevi birbirimize çarptığımız bir pistti. Pazarlık gondolu bir sağa bir sola salınırken üzerime depresyonun ağırlığı çökmüştü bile. İçimdeki o karanlık sürekli aynı soruyu soruyordu şimdi de. Mücadelemize ne olacak?

Mücadele. Mücadele. Mücadele. Medine döneminde inen 22 ayet. Tartışan kadın. Allah’ın şikayette bulunan kadının sözünü işitmesi. “Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” Sayıklamalarım dinip nefes aldığımda kalp atışlarım yavaşlamıştı. Ay hâlâ eskiydi ve ışığını göremiyordum gökyüzümde. Mücadelemiz. Mücadelemiz. Mücadelemiz. Ama artık o karanlık sese bir cevabım var sanırım. Mücadelemizi kırpıp kırpıp yıldız yapacağız. İçimizde sönmeye yüz tutan umudumuz, çocuksu neşemiz ve yolculuğa olan inancımız parlayacak gökyüzümüzde. Yeni ay, ilk dördün, dolunay, son dördün. Karanlık ve ışık olduğu sürece mücadelemiz yıldız olmaya devam edecek. Ve biz mücadelemizi ileriye dönüştüreceğiz. İleriye. Birlikte. Hep birlikte.

Konuk Yazar

Yorum Ekle