REÇEL

Havle Atölyeleri: Kadın, Beden ve Cinsellik

Kadının beden algısı ve cinselliği konuşul(a)mayan bir konu olarak travmaların, sessiz mücadelelerin en yoğun yaşandığı alanlardan biri. Bu alanda sizi de fikirlerinizi ve mücadelenizi paylaşmaya, kendi hikayenizi yazmaya çağırıyoruz.

Yazar: Şefika Özer

Biz, Havle Kadın Derneği olarak, kadınların ve bilhassa kendini Müslüman kimliğiyle tanımlayan kadınların hayatın her alanında karşılaştıkları zorluk ve engelleri tespit etmek ve bunlarla mücadele etmek amacı ile kurulduk. Kuruluşumuzdan bu yana gerçekleşecek ilk etkinliğimizi 4 Mayıs Cumartesi günü Bursa’da yapıyoruz. Bir seri olarak farklı şehirlerde aynı temada gerçekleşecek olan atölyelerimiz “Kadın, Beden ve Cinsellik” konusuna odaklanacak.


Kadınlar olarak hayatın her alanında (iş ve aile hayatında, ilişkilerde, evliliklerde, okulda, camide, hastanede ve benzeri pek çok kamusal alanda) uğradığımız haksızlıkların ve verdiğimiz mücadelelerin hikayesini duyurmanın, toplum tarafından önümüze konulan engelleri aşabilmenin ilk adımı olduğuna inanıyoruz. Kamusal alanda yer alan tartışmalar ne kadar önemliyse özel alanda var olan (kişisel olan politiktir anlayışıyla) haksızlıkların ve mücadelelerin de konuşulmaya, tartışılmaya açılmasını istiyoruz. Kadının beden algısı ve cinselliği konuşul(a)mayan bir konu olarak travmaların, sessiz mücadelelerin en yoğun yaşandığı alanlardan biri. Bu alanda sizi de fikirlerinizi ve mücadelenizi paylaşmaya, kendi hikayenizi yazmaya çağırıyoruz.

https://www.facebook.com/events/816354082075149/


Son Başvuru Tarihi: 1 Mayıs 2019 Çarşamba

Başvuru Formu: https://bit.ly/2UKFWSG


Program
10.30 – 11.00 Açılış ve Konuşmalar – Rümeysa Çamdereli (Havle)
11.00 – 12.00 Kadın, Beden ve Cinsellik (Sunum) – Aybala Arslantürk (Beden Olumlama Hareketi) & Şefika Özer (Havle)
12.00 – 13.00 Öğle Yemeği
13.00 – 15.00 Katılımcıların Konularını Belirlemesi ve Yazmaya Başlaması

Yer: Big Mamma’s

Tarih: 4 Mayıs 2019 Cumartesi

Saat: 10.30 – 15.00

Bizi sosyal medya üzerinden takip etmek isterseniz:

https://www.instagram.com/havlekadin/
https://twitter.com/HavleKadin
https://www.facebook.com/havlekadin/


Şefika Özer

Yorum Ekle